KLÍČENIE a VÝSEV: Vhodný na pestovanie vo vnútri pod osvetlením, v skleníku alebo vonku. Hrachu sa najlepšie darí pri teplote 18 °C. Semená prepláchnite vodou a namočte na 8 hodín (vodu znovu nepoužívajte). Teploty nad 24 °C môžu rastliny vystresovať a zvýšiť u rastlín výskyt chorôb a takisto zabrániť klíčeniu. Semená vysejte husto na povrch substrátu a zatlačte do média pre maximálny kontakt s pôdou a prikryte ich napríklad obrátenou táckou alebo tanierom. Obrátenú tácku / tanier nechajte naplocho 2–3 dni, alebo kým klíčiace semená nenadvihnú podnos o 2,5cm. Potom tácku odstráňte.
SVETLO: Slnko. Zvážte doplnkové osvetlenie v akomkoľvek prostredí, kde je prirodzené svetlo nedostatočné, ako napríklad v skleníku počas krátkych zimných dní.
POLIEVANIE: Polievajte raz za 1-2 dni. Ak sa Vám vyskytne pleseň v teplejších podmienkach, mali by ste použiť metódu spodného zavlažovania pod koreň.
ZBER: Mikrohrášok je zvyčajne pripravený na zber za 7-21 dní. Strihajte nožnicami alebo ostrým nožom keď má hrach medzi 7-15 cm na výšku.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.